Fundația Bosch România devine sponsor Boovie 2022

Întotdeauna este loc de mai bine când vorbim de sistemul de învățământ. Și totuși, de prea multe ori, mare parte din energie este redirecționată pentru a găsi vinovați când lucrurile nu funcționează. Sau pur și simplu <<nu se poate, nu avem ce să facem>> pare a fi explicația cea mai la îndemână. De aceea, vom susține întotdeauna inițiative care propun soluții altfel, la problemele, neajunsurile care par fără rezvolvare. Boovie, festival de trailere după cărți, a devenit un adevărat fenomen, motivându-i pe elevi să (re)descopere plăcerea cititului.

Început ca proiect de clasă în 2015 la inițiativa doamnei Carmen Ion, profesor în cadrul Colegiului Pedagogic “Spiru Haret” din Focșani, Boovie are acum statutul de festival internațional, fiind totodată și cel mai mare eveniment extrașcolar din România.

Suntem încântați să susținem cea de-a şaptea ediţie a concursului de book-trailere Boovie 2022. Boovie le oferă elevilor de gimnaziu și liceu şansa de a-şi asuma roluri de cititori implicaţi şi conştienţi, actori, scenarişti, regizori sau cameramani, cu scopul de a crea legături şi de a provoca participanţii să îşi forţeze limitele imaginaţiei într-o manieră modernă. În 2021, din 230 de echipe înscrise inițial, au dus trailerul până la capăt 161, adică aproximativ 1.000 de persoane. În cadrul Festivalului organizat în Focșani, fost prezente 90 de echipe.