Redirecționează 3,5%

Redirecționează 3,5%

Poți să faci un bine, fără niciun cost. În fiecare an, poți redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit către un ONG. Este dreptul tău de a decide în ce mod se pot utiliza acești bani și îți oferă posibilitatea de a susține o cauză în care crezi.

Dacă nu completezi formularul 230 în beneficiul unui ONG, întreaga sumă reprezentând impozitul pe venit va ajunge la bugetul de stat.

Termenul pentru depunere este 25 mai 2024.

Care sunt pașii pentru a redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit?

  1. Descarcă Formularul 230, completează câmpurile editabile cu datele personale. Poți bifa redirecționarea pentru 2 ani, la punctul II.2.
  2. Tipărește Formularul și semnează-l.
  3. Trimite Formularul scanat pe email la adresa: contact@fundatiabosch.ro și noi îl depunem în numele tău la ANAF. Poți să ne trimiți Formularul și completat în original pe adresa noastră: Fundația Bosch România, Str. Horia Măcelariu 30-34, Sector 1, București, 013937.
  4. Dacă vrei ca tot procesul să se desfășoare online, completează și semnează Formularul aici: https://redirectioneaza.ro/fundatia-bosch-romania. Noi îl vom primi automat pe email și ne vom ocupa de depunerea la ANAF.
  5. Poți depune și singur online Formularul, prin intermediul serviciului ANAF “Spatiul privat virtual” sau “e-guvernare” sau îl poți trimite prin poștă, cu scrisoare de recomandare, către Administrația Financiară de care aparții cu domiciliul (verifică aici).
  6. Administrația Financiară va procesa Formularul 230 și este posibil să îți trimită o scrisoare prin care te informează că ai completat un Formular 230.
  7. Administrația Financiară va calcula suma din impozitul pe venit care poate fi redirecționată către un ONG și îi va transfera această sumă în cont.