Viziune și Misiune

Despre noi

Suntem o organizație non-guvernamentală apărută la inițiativa Grupului Bosch în România, cu scopul de a crea un cadru potrivit extinderii acțiunilor sale de responsabilitate socială. De la înființare, din anul 2020, ne-am stabilit drept obiectiv generarea unor schimbări în bine pentru persoanele defavorizate în special, dar și pentru societate în ansamblu.

*Având în vedere statutul de organizație non-guvernamentală, al cărei rol primordial este unul social, activitatea Fundației nu interferează cu activitatea corporativă a Grupului Bosch în România.

Viziune

Acționăm din grijă pentru viitorul societății românești.

Misiune

Misiunea noastră este să generăm schimbări sociale pentru viitor.
În cadrul inițiativelor și proiectelor noastre abordăm în mod continuu provocările sociale, unindu-ne forțele cu alți actori relevanți și punând laolată resursele.

Pornim la drum cu dorința de a contribui la modelarea în bine a viitorului, dar raportându-ne mereu la trecut. Chiar Robert Bosch, fondatorul companiei Robert Bosch GmbH, ne-a lăsat o importantă moștenire ca punct de plecare în dezvoltarea gândirii filantropice și a modului de a acționa.

„Nu uita niciodată umanitatea ta și respectă demnitatea umană în relațiile cu ceilalți.”
(din: anon., „Robert Bosch zu den heutigen Wirtschaftskämpfen”, Bosch-Zünder, 2 (1920), p. 189)
„Intenția mea este, în afară de atenuarea tuturor tipurilor de greutăți, să promovez dezvoltarea morală, fizică și intelectuală a oamenilor.”
(din: Ghidurile lui Robert Bosch pentru Vermögensverwaltung Bosch GmbH (VVB), 19 iulie 1935, p. 27)

Responsabilitate și sustenabilitate

În tot ceea ce facem acționăm în mod responsabil, ne gândim la cei mai defavorizați dintre noi, precum și la societate în ansamblul ei. Ne implică în inițiative durabile care aduc plus valoare societății.

Inițiativă și determinare

Obiectivul nostru este de a genera schimbări în bine și de aceea ne asumăm și urmărim atingerea acestui obiectiv cu determinare.

Diversitate

Apreciem și încurajăm diversitatea pe care o privim mai ales din perspectiva incluziunii.