Fundația Bosch România, NaradiX și TVR fac din nou echipă

Cu sprijinul și implicarea Fundației Bosch România, toate cursurile de limba română și matematică oferite de programul Teleșcoala – ce se difuzează la TVR 2 – vor fi disponibile și pe NaradiX, împreună cu o serie de testări necesare în evaluarea cunoștințelor pentru elevii de clasa a VIII-a.

Printr-un parteneriat comun între Fundația Bosch România, organizația Narada și TVR, educația devine mult mai accesibilă pentru elevi. Astfel, cu sprijinul Fundației Bosch, o serie de profesori din întreaga țară filmează conținut interactiv, adaptat noilor generații de elevi, ce este difuzat pe TVR 2, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 15:30. Principalele subiecte tratate la Evaluarea Națională la limba română și matematică sunt dezbătute pe larg în emisiunea tv. Toate aceste cursuri se vor regăsi și pe NaradiX, împreună cu teste ce evaluează cunoștințele elevilor.

„Ne bucură să continuăm acest parteneriat tripartit pentru al doilea an școlar consecutiv. Am pornit la drum împreună, conștienți fiind că mediul digital influențează procesul de învățare pentru generațiile de azi. NaradiX este o platformă de tip open source care le permite elevilor să învețe în ritmul lor, să acceseze cursurile Teleșcoala ori de câte ori doresc, să își testeze cunoștințele astfel încât să afle în timp real care este nivelul cunoștințelor acumulate. Mai mult, este clar pe placul elevilor, întrucât există un sistem de recompensare de tip gamification.”- Simona Beldiman, Director executiv, Fundația Bosch România

În plus, toți elevii care intră pe platformă la finalul fiecărui calup de lecții și testări sunt recompensați cu naradini, monede virtuale cu care își pot cumpăra o mulțime de obiecte din shop-ul platformei. Andreea, o elevă din Satu Mare, a fost una dintre cele mai harnice și studioase eleve, care a câștigat un laptop după ce a parcurs și rezolvat cele mai multe cursuri de pe NaradiX din programul Teleșcoala. Ea se pregătește asiduu pentru Evaluarea Națională și promite că va fi un concurent de luat în serios în acest sezon, mai ales că în prezent se află în clasa a VIII-a și are o motivație și mai mare pentru a învăța.