Exploratori de poveste – o experiență imersivă subacvativă

Fundația Bosch România și echipa de povestitori #AfostOdata îi invită pe toți vizitatorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” să se bucure de o experiență imersivă subacvatică ce are în centru poveștile exploratorilor Grigore Antipa și Emil Racoviță. Lansarea va avea loc pe 1 iunie pentru a sărbători copilăria.

Pornind de la poveștile exploratorilor din colecția Români de poveste, îi vom aduce pe copii mai aproape de lumea subacvatică atât de iubită de oamenii de știință. Prima fotografie subacvatică din lume, realizată de Louis Boutan, îl surprinde chiar pe biologul Emil Racoviță în costum de scafandru, el fiind și omul care a descoperit balena cu cioc în legendara expediție spre Polul Sud, la bordul navei Belgica. La fel de importante sunt și realizările cercetătorului Grigore Antipa, doctor în meduze, cel căruia îi datorăm moștenirea de peste 2.000.000 de exponate ale muzeului din centrul Bucureștiului.

Pentru a se bucura de experiența imersivă, vizitatorii vor pătrunde într-un spațiu care le va activa toate simțurile, ajutându-i să călătorească în timp, într-un cadru virtual subacvatic. Copiii își vor putea alege și personaliza un desen 2D, apoi îl vor scana și, cu ajutorul tehnologiei, desenul lor va prinde viață 3D pe un perete al laboratorului. Granița dintre lumea fizică și cea digitală va transforma vizita la muzeu într-o experiență captivantă, modernă și educativă.

Expoziția temporară se supune orarului de funcționare și organizare al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Conținutul este accesibilizat pentru persoanele cu deficiență de auz și este tradus inclusiv în limba engleză.