Educația pentru mediu: „Săptămâna verde în România”

Susținem în calitate de partener principal, ”𝗦𝗮̆𝗽𝘁𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗮 𝗩𝗲𝗿𝗱𝗲 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮”, cel mai mare program național gratuit de educație pentru mediu, implementat de Asociația Nature Talks.

Timp de 3 luni, în perioada 16 martie – 11 iunie, peste 6.000 de elevi de clasele II-V, din 23 de orașe vor participa la ateliere de mediu interactive, organizate în aer liber. Trainerii Nature Talks, vor străbate întreaga țară și se vor întâlni cu zeci de clase de copii.

Scopul programului  ”𝗦𝗮̆𝗽𝘁𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗮 𝗩𝗲𝗿𝗱𝗲 𝗶̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶” este de a le oferi elevilor posibilitatea să participe gratuit la aceste ateliere de mediu în natură, unde vor avea ocazia să meargă alături de traineri în grădini botanice, parcuri tematice, pepiniere, sere sau muzee în aer liber. În cadrul atelierelor, elevii vor învăța într-un mod interactiv noțiuni despre poluare, colectare selectivă, reciclare, eficiență energetică, risipă alimentară și surse regenerabile de energie.

Evenimentul de lansare a avut loc la Opera Comică pentru Copii din București, iar elevii de la Școala Gimnazială nr. 309 au fost primii care au luat parte la atelierul de mediu.